ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
 

Εκκλησίες

Ιάσονoς και Σωσιπάτρου

Η Εκκλησία του Ιάσονος και Σωσίπατρου, που βρίσκεται στην περιοχη της  Γαριτσας στον Ανεμόμυλο, είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα διατηρημένα δείγματα σταυροειδους ναου με δύο πυλώνες και οκταγωνικό τρούλο της Μέσης Βυζαντινής περιόδου. Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και έχει μια σειρά από ανεκτίμητες εικόνες της Κρητικής Σχολής ζωγραφισμένα από τον Μιχαήλ Δαμασκηνό και τον Εμμανουήλ Mpouniali-Τζάνε.

Παλαιοκαστρίτσα

Η Ιερα Μονή Θεοτόκου Παλαιοκαστρίτσας είναι ένα μοναστήρι του 13αιωνα χτισμένη πάνω στα ερείπια της παλιάς οχύρωσης και προσφέρει στεγη σε λίγους μοναχούς. Το μοναστήρι βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία στην κορυφή ενός λόφου με θέα τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της Παλαιοκαστρίτσας. Αποτελείται από μια μικρή εκκλησία με όμορφες οροφογραφίες και πολλες εικονες, περιποιημένους κήπους, ένα παλιό λιοτρίβι, ένα μικρό μουσείο βυζαντινων και μεταβυζαντινων εικόνων και μια συλλογή από άμφια, ιερά βιβλία, θρησκευτικά αντικείμενα και σκεύη.

Αγίου Ιακώβου - Duomo

Ο ιερος ναος Αγίου Ιακώβου - Duomo υπήρξε η Καθολική Μητρόπολη από το 1632. Αναστηλώθηκε μετά τους βομβαρδισμούς του 1943. Πρόκειται για ένα κομψό κτίριο με μια τυπική μπαρόκ καμπύλη του 17ου αιώνα στο αέτωμα της, ενα γοτθικου τυπου πύργο και ένα ψηλό καμπαναριό.

Αγιος Σπυριδων

Αγιος Σπυριδων
 
Η εκκλησία του Αγίου Σπυριδωνος είναι μια ελληνική ορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Χτίστηκε στα 1580. Στεγάζει το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού, η ιερότερη και πιο φημισμένη εκκλησία. Είναι μια βασιλική με ενιαιο χωρο και το καμπαναριό της είναι το υψηλότερο στα Ιόνια Νησιά.
Σύμφωνα με την παραδοση, το 1489, μετά την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τα λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα από την Κωνσταντινούπολη από τον Έλληνα μοναχό Γεώργιο Καλοχαιρετη.

Η Συναγωγή

Η συναγωγή, (η μόνη που επέζησε από την βομβιστική επίθεση των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου), είναι μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Καλείται  Scuola Greca (ή Tempio Greco) και  χρονολογείται στον 17ο αιώνα. Είναι χτισμένη σε βενετσιάνικο τρόπο με τον κύριο όροφο (έδαφος) να προορίζεται για κοινοτικά γραφεία, κοινόχρηστους χώρους, και πίσω τους οι εγκαταστάσεις για Sukkah, καθώς και ένα δωμάτιο για την προετοιμασία για την ταφή. Η συναγωγή βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Τοποθεσία: 4, Βελισσαρίου Αγίου, στην παλιά συνοικία της Κέρκυρας.

Βλαχέρνα

Η μονή Βλαχέρνας, η οποία δεσπόζει στο μικρό κομμάτι γης κάτω από το Κανόνι, είναι αφιερωμένη στην Παναγία Βλαχερνών και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Είναι το πιο διάσημο ορόσημο της Κέρκυρας.
travelers choise 2022
Holiday Check
green key
Aeolos Beach Resort Corfu
Πέραμα – Κέρκυρα
49084 Ελλάδα
Τηλέφωνο: (+30) 26610 33132 - 6
Fax: (+30) 26610 40420,
info@aeolosbeach.gr
vhg
Giata
Share your memories
© 2024Aeolos Beach Resort Corfu | ΜΗΤΕ 0829K014A0563600 | Γ.Ε.ΜΗ. 123473233000. All rights reserved.